Dark gray Mammen stitch nalbound mittens

Undyed dark gray mittens, handmade in Sweden. Size S

Nalbinding is an ancient technique dating back to the stoneage. It was popular among the Vikings and in medieval times, all the way up to the 19th century. These mittens are made with the Mammen stitch, which is named after an archeological find in a Viking grave in Mammen in Denmark.

100 % wool, handwash. Unlike knitted and crocheted items, nalbound items won’t unravel if you for some reason should damage them.

Temporarily sold out


Ofärgade mörkgrå vantar, stl S

Nålbindning är en uråldrig teknik med rötter ända från stenåldern. Det var populärt på vikingatiden och medeltiden ända till 1800-talet. Dessa vantar är sydda med Mammenstygnet, som fått sitt namn efter ett arkeologiskt fynd i en vikingatida grav i Mammen i Danmark.

100% ull, handtvätt. Till skillnad från stickade och virkade plagg, kommer nålbundna plagg inte att repas upp om du skadar dem.

För tillfället slutsålda